Het speelveld

Het speelveld heeft de volgende afmetingen:  13,41m x 6,10m (44ft x 20ft).
Één speelhelft is 6,7 m x 6,10 m (22 ft x 20 ft). 

De "non-volleyzone" of de "kitchen" is 2,23 (7 ft)
Het service vak is 4,57m (15 ft).

De hoogte van het net is bij de palen 91,4 cm  (36 inch) en in het midden 86 cm (34 inch). De breedte van het net is breder dan het veld: 6,7 m (22 ft).

De afmetingen zijn gelijk aan de buitenlijnen van een badminton veld.

Het vak bij het net van een badminton veld is 1,98, dat is dus kleiner dan de "kitchen".

Speelveld pickleball

Veelgestelde vragen

Pickleball is een racketsport die elementen van tennis, badminton en tafeltennis combineert. Het wordt gespeeld op een veld dat kleiner is dan een tennisbaan, met een net dat iets lager hangt. Spelers gebruiken paddles om een plastic bal met gaten over het net te slaan.
Pickleball is geschikt voor spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Het is gemakkelijk te leren voor beginners, terwijl het ook uitdagend en competitief kan zijn voor meer ervaren spelers.
Om te beginnen met pickleball heb je een paddle en ballen nodig. Sportkleding en schoenen geschikt voor binnensporten worden aanbevolen. Voor nieuwkomers zijn er paddles beschikbaar om te lenen.
Pickleball wordt gespeeld in Sporthal Zuidbroek, Laan van Het Omniversum 4, Apeldoorn. De speelavonden zijn elke dinsdag van 19:00 tot 21:00 uur.
Voor meer informatie over het meedoen of lid worden, kun je aanmelden via de whatsapp groep: https://chat.whatsapp.com/FLZlJ7Go3ILKtwQmxlBSwQ of je kunt langskomen op een van de speelavonden.

Tot de zomer van 2024 is het gratis, daar is eerste keer is gratis, als je vaker wilt komen zijn de kosten € 5,00 per keer.

Ja, voor beginners worden er vaak introductielessen of cursussen aangeboden om de basisregels en technieken te leren.
Je kunt zowel alleen komen als met een partner. Pickleball biedt een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten en te spelen met verschillende partners.
Pickleball is een relatief veilige sport, maar zoals bij elke fysieke activiteit, is er een risico op blessures. Spelers worden aangemoedigd om op te warmen voor het spelen en de spelregels te volgen om de veiligheid te waarborgen.
In Apeldoorn biedt pickleball zowel recreatieve speelmogelijkheden als de mogelijkheid voor meer competitieve spelers om deel te nemen aan toernooien en competities. Het niveau van competitie kan variëren, dus er is voor elk wat wils.