Pickleball is een combinatie van tennis, tafeltennis en badminton

Pickleball is een snel spel dat tennis, tafeltennis en badminton combineert. Het wordt gespeeld op een baan met een net en is ideaal voor mensen die meerdere sporten willen beoefenen. Pickleball is een geweldige manier om in vorm te blijven terwijl je plezier hebt met vrienden. Niet alle mensen zijn echter fan van de sport. Sommige mensen geloven dat pickleball slechts een mix is ​​van andere sporten en niet erg spannend is.

Pickleball is gemakkelijk te leren

Pickleball over het algemeen gemakkelijk te leren en te spelen, waardoor pickleball een toegankelijke manier van oefenen is. Bovendien kan het overal worden gespeeld, omdat je alleen een peddel en een bal nodig hebt. Pickleball kan u helpen uw lichamelijke gezondheid te behouden, omdat het een geweldige cardiovasculaire training is. Bovendien is het een uitstekende manier om te socializen met vrienden en familie.
Sommige mensen vinden pickleball saai omdat het gewoon een mix is ​​van andere sporten. Dit komt omdat pickleball niet erg spannend is, omdat het gewoon een mix is ​​van de twee hoofdsporten. Pickleball combineert echter je twee favoriete sporten in één spel, dus het is nog steeds leuk, zelfs als het niet zo uniek is als badminton of tennis.

Leuke sport

Over het algemeen is pickleball een leuke sport die drie populaire sporten in één spel combineert. 

Veelgestelde vragen

Pickleball is een racketsport die elementen van tennis, badminton en tafeltennis combineert. Het wordt gespeeld op een veld dat kleiner is dan een tennisbaan, met een net dat iets lager hangt. Spelers gebruiken paddles om een plastic bal met gaten over het net te slaan.
Pickleball is geschikt voor spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Het is gemakkelijk te leren voor beginners, terwijl het ook uitdagend en competitief kan zijn voor meer ervaren spelers.
Om te beginnen met pickleball heb je een paddle en ballen nodig. Sportkleding en schoenen geschikt voor binnensporten worden aanbevolen. Voor nieuwkomers zijn er paddles beschikbaar om te lenen.
Pickleball wordt gespeeld in Sporthal Zuidbroek, Laan van Het Omniversum 4, Apeldoorn. De speelavonden zijn elke dinsdag van 19:00 tot 21:00 uur.
Voor meer informatie over het meedoen of lid worden, kun je aanmelden via de whatsapp groep: https://chat.whatsapp.com/FLZlJ7Go3ILKtwQmxlBSwQ of je kunt langskomen op een van de speelavonden.

Tot de zomer van 2024 is het gratis, daar is eerste keer is gratis, als je vaker wilt komen zijn de kosten € 5,00 per keer.

Ja, voor beginners worden er vaak introductielessen of cursussen aangeboden om de basisregels en technieken te leren.
Je kunt zowel alleen komen als met een partner. Pickleball biedt een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten en te spelen met verschillende partners.
Pickleball is een relatief veilige sport, maar zoals bij elke fysieke activiteit, is er een risico op blessures. Spelers worden aangemoedigd om op te warmen voor het spelen en de spelregels te volgen om de veiligheid te waarborgen.
In Apeldoorn biedt pickleball zowel recreatieve speelmogelijkheden als de mogelijkheid voor meer competitieve spelers om deel te nemen aan toernooien en competities. Het niveau van competitie kan variëren, dus er is voor elk wat wils.