Bij pickleball serveren spelers de bal onderhands beginnend aan de rechterkant. Het wordt dan diagonaal geserveerd in het tegenoverliggende serveervak. De bal kan uit de hand worden geserveerd of gedropt en gestuiterd; in dit geval gaat het spel verder met een netwerkservice. Na het ontvangen van de bal, moeten spelers deze stuiteren voordat ze deze teruggeven aan hun tegenstander. Een volley is toegestaan vanaf de derde bal. Naast een bounce, stelt dit spelers in staat om de bal aan de serverende kant te raken.

In dit spel kunnen alleen punten worden verdiend indien het team aan service is. Spelers aan de serverende partij verdienen een punt als de ontvanger de bal niet terugspeelt, de bal buiten het aangewezen stuitgebied komt, door een bal wordt geraakt of buiten het spel slaat. Bovendien verliezen spelers een punt als ze vanuit een niet-volleyzone een volley slaan. Het spel eindigt wanneer een partij 11 punten behaalt; er moet echter een verschil van 2 punten zijn tussen beide teams.

Wanneer één kant scoort, blijft dezelfde persoon serveren, maar dan vanaf de andere kant. Wanneer een speler een punt verliest, serveert zijn teamgenoot vanaf de kant waar hij op dat moment staat. Als hij ook de service verliest, gaat de service naar de andere kant, te beginnen met de speler aan de rechterkant. Alleen aan het begin van een game is er maar één speler die serveert en dan gaat hij naar de andere kant.
De score is als volgt: 1-0-1 betekent dat de serveerder 1 punt krijgt en niets anders, het is de eerste serveerder.

In het enkelspel begint de speler aan de linkerkant met serveren als de score oneven is en aan de rechterkant als de score even is.